Csodálatos karácsonyi színekbe öltöztettek egy tűzoltóautót Zagyvarékason

Megosztás

Vannak azok a hétköznapi hősök, akiknek a szenteste és az újév is munkával telik annak érdekében, hogy mi, civil emberek biztonságban érezhessünk magunkat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne karácsonyi hangulatot teremteni például a tűzoltóknál: erre jó példa a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport, akik hagyományos módon, ismét csodálatosan szép karácsonyi világításba bújtattak egy tűzoltóautót.

Az érdeklődők a tűzoltóautót kívülről és belülről is megtekinthették december 24-én Zagyvarékas karácsonyfája mellett a délutáni órákban. Bár az élő látványt bizonyára nem adja vissza, a közösségi oldalakon rendkívül aktív Életjel csoport fotósorozatot osztott meg a hangulatos tűzoltóautóról. Íme:

A zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport a törökországi földrengések és a líbiai árvízkatasztrófa idején egyaránt a helyszínen segítette a mentési munkálatokat, de ha a szükség egy aknába esett kutyushoz hívta őket, akkor ott is segítettek. Mentési feladatokat látnak el speciálisan képzett kutyákkal és személyekkel, valamint lakossági mentést elemi csapások, természeti és ipari katasztrófák esetén.

A hősies, bátor, ám hatalmas veszélyekkel járó munkájuk mellett néha jó ilyen nyugodt, karácsonyi életképeket is látni.

Képek: Faragó Bence

Kapcsolódó cikkek